030 41 00 790

Event Inspiration

Nieuw concept
in de markt

Een nieuw concept in de markt

Event Inspiration heeft een missie! Events kunnen en moéten beter, creatiever & met meer impact. Daarom delen zij dagelijks inspiratie en namen & rugnummers van mensen die je voor jouw volgende evenement écht even moet bellen.

Vraag van de klant: Een platform waar alles samenkomt

Ontwikkel een platform speciaal gericht op de eventindustrie waar eventprofessionals, geïnteresseerden en adverteerders elkaar kunnen vinden. Het platform moet ruimte bieden aan kwaliteitscontent over de eventindustrie, verdeeld over uiteenlopende categorieën. Het is ook een plek waar vraag en aanbod samenkomen.

Doelen: Overzichtelijk en aantrekkelijk

Event Inspiration is hét startpunt voor iedereen die een event organiseert! Hier vind je creatieve en objectieve inspiratie voor live events. Dat moet duidelijk zichtbaar zijn direct als je op de site komt. Met een heldere afzender, overzichtelijk geplaatste items, een super strakke navigatie en natuurlijk ruimte voor krachtige visuals.

Gekozen oplossingen: Content is key

Uiteraard dient het platform aan te sluiten bij de huisstijl en herkenbaar te zijn voor de bezoeker. De gebruikte kleuren, lettertypen en de opvallende color splash vind je dan ook terug op de website evenals het patroon gebaseerd op de opvallende e.

Het visual design mocht in de eerste plaats visueel en inspirerend zijn met veel gebruik van fotografie, video en andere soorten media. Het design van het platform is in de eerste plaats dus clean gehouden. Het is de content die moet opvallen en waar de aandacht naar toe moet gaan.

De opzet van de overzichtspagina’s is gemaakt in een “card layout”. Dit biedt een grote mate aan consistentie, zorgt voor rust en overzicht en geeft volop mogelijkheden om te werken met fotografie.

Het UX design is in de eerste plaats zo duidelijk mogelijk gehouden met een krant-achtige manier van navigeren, dus overzichtspagina → artikel → relevante artikelen. De inhoud is ondergebracht in diverse categorieën.

Interactief element
Vanuit de gedachte dat de doelgroep events organiseert is een “boards” functionaliteit ontwikkeld. Alle content van Event Inspiration kan met 1 klik bewaard worden op een “board”. Dit board is vrij in te delen door de gebruiker en dient als een verzamelplaats voor opgedane inspiratie. Het is te vergelijken met de functionaliteit achter Pinterest. Content is
snel en eenvoudig op te slaan en in te delen op een board, zonder dat de gebruiker van de pagina weg wordt geleid.

Company Guide
Een ander belangrijk onderdeel van de website is de company guide. Dit onderdeel brengt vraag en aanbod bij elkaar. Onderverdeeld per categorie kan een eventorganisator leveranciers zoeken voor zijn volgende event. Uitgebreide zoekfilters zorgen voor optimaal gebruikersgemak.

 

Resultaat: Een uniek platform voor de eventbranche

Een online platform dat tot stand is gekomen door met verschillende expertises (techniek, design, communicatie) en natuurlijk de opdrachtgever om de tafel te gaan zitten. De bezoekers zijn razend enthousiast over Event Inspiration. Klaar? Nee, het feestje is eigenlijk pas begonnen met de livegang. Ons digitale team blijft het bezoekersgedrag analyseren, de site doorontwikkelen en verder optimaliseren. To be continued…

Bekijk de te gekke site van Event Inspiration hier!

Ook eens sparren over een nieuwe website?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 792.
Kom eens langs!