030 41 00 790

HIP Online

ICTZ | HIP Online website

ICTZ is een toonaangevende ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg met als specialisatie zorginformatiesysteem ChipSoft EZIS / HiX. ICTZ kwam bij ons met de vraag om mee te denken over de ontwikkeling van een visuele identiteit voor hun nieuw te introduceren platform: Healthcare Information Platform (HIP). Hun product kent een hoge mate van complexiteit. Hoe vertellen we dit verhaal op een manier die visueel aantrekkelijk is en het product begrijpbaar maakt?

Bekijk hier het resultaat.

Online beleving & beveiliging

Vanuit deze uitdaging namen we de huisstijl en website onder handen. We creëerden een eigen identiteit van HIP online, waarbij rekening gehouden wordt met de link naar ICTZ. Uitgangspunten voor het logo waren: Online beleving, een beveiligde omgeving. elektronisch patiënten dossier en betrouwbaar.

Complexiteit vereenvoudigd

Gebruiksvriendelijkheid van de website stond hoog in het vaandel. We kozen daarom voor een zogeheten one-pager, waardoor het verhaal goed uit de verf komt. Om de aandacht van de bezoeker vast te houden, worden animaties getoond wanneer je scrollt. Dit is visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk, dankzij de interactiviteit. Door voor illustraties te kiezen wordt het complexe product versimpeld en is zo beter te begrijpen.

Geanimeerde karakters

Om het (technische) verhaal zo helder mogelijk uit te leggen hebben we vier karakters gemaakt (in de stijl) die HIP online in praktijk gebruikt. Deze karakters komen terug in de geanimeerde infographic video die we maakten. Een snelle en knappe video die de informatie behapbaar maakt. Zo helpen we ICTZ bij het bereiken en binden van hun klanten en gebruikers.

HET VERHAAL VAN HIP ONLINE HELDER OVER DE BÜHNE GEBRACHT

Vrijblijvend brainstormen over een nieuwe website?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 792.
Kom eens langs!