CTC IT Solutions

Nieuw webdesign, gebruiksvriendelijke beheeromgeving

CTC is gespecialiseerd in IT-Asset Disposition-diensten (ITAD) zoals afvoeren van overtollige IT-apparatuur, ontmantelen van complete datacenters, gecertificeerde dataverwijdering, hardeschijvenvernietiging, opkoop, remarketing en computerrecycling.

vraag

Een nieuw responsive design en een gebruiksvriendelijk CMS

Het design van de website van CTC IT Solutions was gedateerd en had een flinke upgrade nodig om weer mee te kunnen doen in de top van hun segment. De uitgangspunten van de opdracht:

 • Zorg voor een nieuwe moderne uitstraling.
 • Passend bij de doelgroep van CTC IT Solutions.
 • Bouw dit op een zeer flexibel en gebruiksvriendelijk CMS.
 • Maak het in twee talen beschikbaar.
 • Leg de focus op leadgeneratie.
gekozen oplossing

Vertrouwen uitstralen om een belangrijke taak van hun klanten over te nemen

De doelgroep van CTC IT Solutions is niet te verleiden met fancy animaties en pop-ups met kortingen. Juist niet. Vertrouwen, dat is wat de website moet uitstralen. De klanten van CTC IT Solutions krijgen direct het gevoel dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij, waar hun te verwijderen hardware en data in de juiste handen is. Er wordt duidelijk gecommuniceerd dat CTC IT Solutions over alle benodigde certificaten en competenties beschikt om deze belangrijke taak voor hun klanten uit te voeren. De website dient als een goede lead generator naar potentiële klanten, doordat de mogelijkheid om een offerte aan te vragen en contact op te nemen zo laagdrempelig mogelijk is.

resultaat

Clean, overzichtelijk en laagdrempelig naar offerte aanvraag

Om de technische doelgroep aan te spreken ontwikkelden we een ‘cleane’ website, waarin het makkelijk navigeren is. De branding van de website is bewust zo minimaal mogelijk gehouden met lichte achtergrondkleuren en kleine nuances als herkenbare stijlelementen.

 • Achtergrond

  Achter iedere pagina zit een subtiel blokkenpatroon, dat direct refereert aan de diensten van CTC IT Solutions. Het stelt een schematische weergave van data voor, zoals deze vaak op een harde schijf wordt weergegeven.

 • Contrasterende CTA-buttons

  Hoewel de website licht van kleur is, springen de CTA-buttons er direct uit. Deze worden in een fris groen verloop weergegeven en zijn op strategische plaatsen op de verschillende pagina’s geplaatst. Zo weten we zeker dat niemand over de CTA’s heen kan kijken.

 • Een thema op maat

  Niet te veel, niet te weinig. Precies goed. Dat was het uitgangspunt van het op maat gemaakte thema voor de WordPress-website. Doordat het in eigen huis is ontwikkeld, bieden we maximale flexibiliteit met zo min mogelijk moeilijke instellingen. Hierdoor is het eenvoudig voor CTC IT Solutions hun website up-to-date te houden, aan te vullen en te verbeteren.

 • Overzichtelijke navigatie

  Te veel keuzes in een navigatie zorgen ervoor dat bezoekers het idee hebben dat ze informatie over het hoofd zien. Door de hoofdnavigatie simpel en overzichtelijk te houden worden de keuzes beperkt. Op de vervolgpagina’s kunnen bezoekers een nieuwe keuze maken aan de hand van meer context en uitleg.

effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van creatie tot projectmanagement en van UX design tot development.

Ingrid - developer - effectgroep
Ingrid van Vliet
Developer
Erik - digital designer - effectgroep
Erik Ranke
Digital Designer
Marielle - COO - effectgroep

Ook even sparren over een nieuwe website?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op