online symposium

Toekomst openbaar bestuur

Hoe zorgen we ervoor dat het betrekken van burgers bij besluitvorming een vaste plek in het openbaar bestuur krijgt? Welke huidige en nieuwe waarden achter het bestuur zijn leidend en hoe vertalen deze zich naar een toekomstbestendige inrichting van het openbaar bestuur? Vraagstukken waar een brede doelgroep bij betrokken is, waarover veel te zeggen is en waarvoor het Ministerie van BZK het gesprek wil faciliteren.

Vraag

Online symposium

Vanwege de beperkende maatregelen voor evenementen vroeg het Ministerie ons om het evenement online te organiseren voor de doelgroep bestaande uit overheid, beleidsmakers, wetenschappers, hoogleraren en studenten. Belangrijke uitgangspunten waren een gebruiksvriendelijk online platform dat op laptop, mobiel en desktop probleemloos werkt en de voorwaarde dat ook de sprekers niet fysiek in de studio aanwezig mochten zijn.

Volledige ontzorging

Van studio tot script

Opdrachtgever richtte zich volledig op de inhoud, wij zorgden voor:

  • Script en regie
  • Digitaal congresplatform
  • Opnamestudio en faciliteiten
  • Livestream en digitaal inbellen van sprekers
  • Communicatie, registratie en evaluatie
Beeld en Geluid

De uitwerking

We kozen voor de opnamefaciliteiten van Beeld en Geluid Den Haag. Hier creëerden we een huiselijke en warme setting waarmee we de afstand met de online deelnemers gevoelsmatig kleiner maakten. Femke Wolthuis leidde het programma en zorgde voor een natuurlijk verloop van de videogesprekken met de digitaal aanwezige tafelgasten. De interviews, vooraf opgenomen video’s en vragen die aan het publiek gesteld werden zorgden voor een gebalanceerd en boeiend programma.

Focus op inhoud

Resultaat

Bij de online events die wij organiseren ervaren we telkens hetzelfde: de inhoud wordt sterker. Dit horen we ook terug van opdrachtgevers. Er is meer noodzaak om écht te focussen op content, doelstellingen, interactie en kwaliteit van sprekers. Gelukkig is het ook bij deze opdracht gelukt om een stevig inhoudelijk programma digitaal over de bühne te krijgen!

De prettige en creatieve samenwerking die we met effectgroep hadden voor ons online symposium, heeft BZK geholpen om de inhoud goed over de bühne te brengen.

Rik Dekker Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
effectmakers

Team

Deze effectmakers hebben ervoor gezorgd dat opdrachtgever en deelnemers terugkijken op een succesvol online symposium!

Simon - CEO - effectgroep
Simon Renes
CEO (founder)
Marijn - senior project manager - effectgroep
Marijn Klouwen
Senior Project Manager
Tamar - project manager - effectgroep
Tamar Nijenhuis
Project Manager
Simon - CEO - effectgroep

Een online event organiseren?

Simon is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Simon via simon@effectgroep.nl of bel hem op 030 41 00 790.

Neem contact op