Vissen in dezelfde vijver

Ideeën voor arbeidsmarkt­communicatie

8 inzichten die we graag met je delen

Arbeidsmarktcommunicatie is een belangrijk onderdeel van de recruitmentstrategie van een bedrijf. Het gaat erom hoe een bedrijf zichzelf presenteert aan potentiële werknemers en hoe het hen aantrekt om bij het bedrijf te komen werken. Met creatieve en slimme ideeën voor arbeidsmarktcommunicatie vergroot je de kans op succes.

Binnen beginnen is buiten winnen! Hieronder vind je 8 ideeën voor arbeidsmarktcommunicatie:

Employer branding

Maak gebruik van je sterke punten en onderscheidende kenmerken om een sterk merk op te bouwen en jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever te presenteren. Dit kan via uw website, social media, vacatureteksten en andere communicatiekanalen.

Videomarketing

Maak video’s om je bedrijf te promoten en laat werknemers aan het woord om hun ervaringen te delen. Dit zal helpen om potentiële kandidaten een beter beeld te geven van de bedrijfscultuur en de werkomgeving. Video-content werkt echt!

Social media

Maak gebruik van social media-platforms zoals LinkedIn, Twitter en Facebook om je bedrijf te promoten en vacatures te delen. Zorg ervoor dat je de juiste hashtags gebruikt en deel de berichten op de juiste tijdstippen om de grootste impact te maken. Vraag collega’s (in vergelijkbare functies) de vacatures ook online te delen.

Evenementen

Neem deel aan carrièrebeurzen, organiseer open dagen of organiseer eigen evenementen om potentiële kandidaten de kans te geven om de organisatie en cultuur te leren kennen en vragen te stellen.

Referral-programma’s

Moedig werknemers aan om vrienden, familieleden en kennissen door te verwijzen naar jullie bedrijf. Zij zijn echt de beste ambassadeurs. Dit kan resulteren in goede kandidaten die met de juiste informatie en verwachtingen solliciteren.

Persberichten

Zorg dat je als bedrijf zichtbaar bent in de media door persberichten te versturen over belangrijke gebeurtenissen zoals nieuwe productlanceringen, overnames en prestaties van het bedrijf. Dit kan helpen om de naamsbekendheid en aantrekkingskracht te vergroten.

Employer review-sites

Zorg ervoor dat je aanwezig bent op employer review-sites zoals Glassdoor en Indeed. Dit geeft potentiële kandidaten een beter beeld van de bedrijfscultuur en kan helpen om de reputatie van jullie merk te verbeteren.

Online advertising

Gebruik online advertenties om jullie bedrijf en vacatures te promoten op platforms zoals Google AdWords, Facebook en LinkedIn. Dit kan helpen om een breed publiek te bereiken en de zichtbaarheid te vergroten.

Door een combinatie van deze strategieën te gebruiken, kun je jullie organisatie als aantrekkelijke werkgever presenteren en goede kandidaten aantrekken.

Het negende bonusidee

We hebben acht belangrijke tips met je gedeeld. Maar we missen er nog eentje, en misschien wel de belangrijkste: gebruik een werken-bij-website. Hiermee richt je je qua content, tone of voice en design volledig op de doelgroep. En dat werkt echt heel goed. Bekijk deze werken-bij website die wij gemaakt hebben voor Leen Bakker.

Ideeën voor arbeidsmarktcommunicatie

Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie, en dan met name de ontwikkeling van campagnes. Bekijk onderstaande showreel met recent werk.

Superblij met effectgroep*! Fijn om met zo’n bevlogen, wendbare en professionele groep mensen onze campagnes te hebben vormgegeven. Op een plezierige manier, samen gefixt met gewenste resultaten!

Marlies Hooiveld HR Manager Home Fashion Group

Samen nieuwe collega's vinden?

Ga dan in gesprek met Marlous en mail naar marlous@effectgroep.nl