Amstelring

Arbeidsmarktcampagne

Collega's met liefde voor het vak

Bij zorginstelling Amstelring werken meer dan 4.000 gedreven, gepassioneerde medewerkers. Dag in dag uit zorgen zij met liefde en aandacht voor de cliënten, die verspreid over 23 verschillende huizen in de omgeving van Amsterdam wonen. Amstelring benaderde ons met een mooie communicatie-uitdaging: een nieuwe arbeidsmarktcampagne.

 

Amstelring Arbeidsmarktcampagne - Geef kleur aan de zorg
Vraag

Handen tekort

Want even groot als de liefde voor het vak, is het tekort aan geschikt personeel. Om dit te veranderen, ontstond de behoefte aan een wervende arbeidsmarktcampagne die de personeelstekorten terugdringt. Enerzijds door nieuw personeel aan te trekken, maar evengoed door de tevredenheid onder huidig personeel te vergroten. De campagne moest zich vooral richten op de regio Amsterdam, een gebied waar veel concurrenten in dezelfde arbeidsmarktvijver vissen.

Amstelring regio Amsterdam arbeidsmarktcampagne
Couleur locale

Een eigen identiteit

Een inhoudelijke sessie met een grote groep zorgmedewerkers gaf ons inzicht in het unieke, onderscheidende karakter van Amstelring. Daarnaast keken we ook naar de concullega’s en verdiepten we ons in de persona’s. Amstelring heeft maar liefst 23 huizen met elk hun eigen identiteit, hun couleur locale zoals zij dat zelf mooi omschrijven. En precies daarin zagen wij het creatieve haakje voor de campagne. Geef ook kleur aan de zorg!

voorbeeld arbeidsmarktcommunicatie campagne Amstelring

Waarom ik meedoe aan deze campagne? Gewoon, omdat op m’n werk alles klopt. Ik zit lekker in m’n vel, ben trots op de locatie, blij met mijn collega’s en het team.

Jeannette Kruijt Verzorgende IG bij Floriande
Zorgmedewerkers

Op de barricade

De campagneslogan was geboren. Bij de visuele uitwerking betrokken we zorgmedewerkers en bewoners van huizen van Amstelring. Zij maakten samen een kleurrijk statement, met kracht, trots en passie. We maakten beelden met verschillende persona’s, verschillende kleuren en diverse tekstvariaties die op meerdere kanalen inzetbaar zijn.

Het meewerken aan de campagne creëerde overigens ook veel betrokkenheid en draagvlak bij de medewerkers. En dat is belangrijk, want binnen beginnen is buiten winnen!

Het resultaat

Iedereen een ambassadeur

Zowel het testpanel als de zorgmedewerkers van Amstelring zijn trots op de campagne en staan er als één huis achter. De campagne is in een periode van 9 maanden in diverse flights uitgerold in de regio Amsterdam, Almere, Purmerend en Hoofddorp. Met een sterke focus op online, maar ook out of home-uitingen, boomerangkaarten en heel bijzonder: alle huizen en de medewerkers zijn enthousiaste ambassadeurs van de campagne en hebben hun eigen wervingspakket gekregen.

Een mooi resultaat: de campagne is uitgeroepen door Werf& tot campagne van de week!

effectmakers

Team

Deze kleurrijke effectmakers zorgden voor een succesvolle arbeidsmarktcampagne voor Amstelring!

Marlous van de Wiel
Senior Communicatie­adviseur
Marielle - COO - effectgroep
Mariëlle Timmers
COO
Anouk - grafisch vormgever - effectgroep
Anouk Dijkstra
Art Director
Ronald - grafisch vormgever - effectgroep
Ronald van Spanjen
Grafisch Vormgever

Een arbeidsmarktcampagne met kleur nodig?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl.