Ministerie van BZK

NOVI-conferentie

Hoe verdelen we 41.543.000.000 m2?

Met de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) geeft het rijk een langetermijnvisie op de toekomst en de ontwikkeling van de leefomgeving in Nederland. Het ministerie van BZK organiseert (jaarlijks) de NOVI-conferentie voor experts uit het werkveld en honderden betrokkenen, belanghebbenden en geïnteresseerden. Want hoe verdelen we samen al die meters? Wij kregen de opdracht om met deze eerste live-conferentie écht resultaat neer te zetten.

NOVI-conferentie decor
De vraag

Impact maken

Lekker veel doelen

De opdrachtgever had duidelijke doelen voor ogen: de conferentie moet impact maken, de betrokkenheid bij de thematiek vergroten, nieuwe verbindingen leggen en de vooruitgang versnellen. Vanaf de eerste uitnodiging moet de toon gezet worden: hier wil je bij zijn, hier wil je aan bijdragen. Het event moet een totaalbeleving zijn waar inhoud en vorm elkaar versterken.

En een speciaal verzoekje

En last but not least een prachtig verzoek: graag alle communicatie met die typische effectgroep*-touch. Dus de tone-of-voice, short copy, aanjagers en inhakers mogen een mondhoek omhoog bewegen, een wenkbrauw doen fronsen of een binnenpretje aanwakkeren… Dát moet ons wel lukken…

De uitwerking

Volle bak

Meemaken is erbij zijn

Geen tweede kans voor een eerste indruk. Dus online video! Een save the date door Dichtwater waarmee we het werkveld betrekken en activeren. Hiermee raken we de doelgroep recht in hart en hoofd, want binnen enkele dagen waren alle tickets geboekt. En liep ook de reservelijst aardig vol. Een droomstart dus.

#samenversnellen

De conferentie zorgde voor de échte versnelling. De opening en closing maakten indruk. En de workshops en subsessies brachten verdieping, verbinding en concrete inzichten. Dat alles in een decor en ambiance waar het thema tot in de kleinste details en belevenissen was doorgevoerd. Check onderstaande video. #thisishowwedo

Samen kom je verder

Een diepe buiging

Behind the scenes

Een video van drie minuten… Daarachter zit een hele wereld aan creativiteit, communicatie en productie. Tientallen overleggen met opdrachtgever, locatie, techniek en sprekers. Honderden e-mails met deelnemers en workshop-begeleiders. Karren vol content en dozen vol inhoud. En flink wat avondjes doorpakken en deadlines halen.

Teamwork

Dus gewoon omdat het kan maken we een diepe buiging voor de tomeloze inzet van de effectmakers, onze fijne business partners en trouwe leveranciers, de locatie, catering en techniek. En voor de opdrachtgever die ons het vertrouwen gegeven heeft. We hopen dat we écht resultaat geleverd hebben. Bedankt!

effectmakers

Team

Design, copy, concept, productie en regie: deze effectmakers werkten mee aan de NOVI-conferentie.

Sandra Teune - project manager - effectgroep
Sandra Teune
Senior Project Manager
Marijn - senior project manager - effectgroep
Marijn Klouwen
Senior Project Manager
Sela - project manager - effectgroep
Séla Diender
Project Manager
Peter - senior communicatieadviseur - effectgroep
Peter van Leeuwen
Senior Communicatieadviseur
Anouk - grafisch vormgever - effectgroep
Anouk Dijkstra
Art Director
Ronald - grafisch vormgever - effectgroep
Ronald van Spanjen
Grafisch Vormgever

Samen impact maken?

Maak een afspraak met Kirsten. Dat wordt altijd een waardevol gesprek.