Tergooi Medisch Centrum

Koninklijke Opening

In 2023 opende Tergooi MC de deuren van hun gloednieuwe ziekenhuis in Hilversum. Hier, te midden van moderne faciliteiten en gelegen in het groen, staat elke patiënt centraal als een individu met unieke behoeften. De focus ligt op het bieden van zorg die naadloos aansluit op de persoonlijke situatie, altijd in nauwe samenwerking met zorgpartners.

 

Tergooi MC nieuw ziekenhuis
De vraag

Belevenis creëren

Trots op hun nieuwe ziekenhuis zocht Tergooi MC naar een creatieve partner om een officiële opening en bovenal een belevenis te creëren. Een bijzondere dag met als uitgangspunt de visie ‘Zorg Moet Samen’, waar vooral de medewerkers niet worden vergeten. 

Van zo’n vraag gaat ons roze effectgroep* hart met al meer dan 25 jaar ervaring in impactvolle events écht sneller kloppen!

De opening

De dag van de officiële opening was doordrenkt van betekenis en symboliek. Een plenair programma voor 300 genodigden, waaronder Zijne Majesteit de Koning, met sprekers zoals de (loco) burgemeester van Hilversum. Speciale toespraken, een uniek Tergooi-lied en als hoogtepunt een creatieve openingshandeling door Koning Willem-Alexander, waarmee het nieuwe Tergooi ziekenhuis zijn deuren officieel opende. Een moment van groot belang, dat vroeg om een verrassend ‘lint-knip moment’.

De inleidende video in het moderne ziekenhuis vloeide over in een dynamische liveshow met dansers die linten gebruikten om het publiek en stakeholders te verbinden. Zijne Majesteit de Koning knipte symbolisch het lint door met een grote schaar, gevolgd door een informele rondleiding.

Koning Willem-Alexander arriveert op rode loper bij Tergooi MC
Koning Willem-Alexander opent Tergooi MC

Koninklijke medewerkers

Medewerkers zijn het kloppende hart van Tergooi MC. Hun onmisbare rol werd op een bijzondere manier benadrukt tijdens de opening. Ze waren veel meer dan zomaar getuige; ze waren actieve deelnemers aan deze betekenisvolle dag. De feestelijke activiteiten voor medewerkers begonnen ’s morgens vroeg met een rode loper bij het afhalen van hun werkkleding. Een koninklijke traktatie en verrassende evenementen in de gangen zorgden voor een feestelijke sfeer. 

Het hoogtepunt was het symbolisch doorknippen van een lint, ondersteund door feestelijk geklede dames in rood/wit/blauwe linten-outfit. Want in plaats van een traditioneel lint-knip moment kregen alle medewerkers de eer om zelf het ziekenhuis te openen! Op alle afdelingen werden medewerkers uitgenodigd om hun eigen lintje door te knippen en deze op hun werkkleding te bevestigen. Zo werden alle medewerkers, ongeacht of ze aanwezig konden zijn, betrokken bij de opening én in het zonnetje gezet.

 

Lintdames

Het was echt fijn samenwerken en in co-creatie hebben we een fantastisch programma gemaakt voor medewerkers en gasten. Met een vlekkeloze uitvoering als resultaat.

Elbrich Raessen Interim Manager Communicatie Tergooi MC
Resultaat

Een historisch moment

Het resultaat was veel meer dan een opening. Het was een zorgvuldig geplande productie binnen de strakke regels van protocollen. Elk detail van begin tot eind tot op de seconde nauwkeurig was voorbereid en afgestemd. En met resultaat! ‘Een historisch moment’, zoals Tergooi het zelf beschreef. Het evenement bracht het nieuwe ziekenhuis in de schijnwerpers én benadrukte ook de nauwe betrokkenheid van de medewerkers. Volgens de Adjudant van de Koning was het een verrassende en originele opening, waarop verschillende media zeer positief reageerden. Het overtrof de verwachtingen van de opdrachtgever en benadrukte de essentie van ‘Zorg Moet Samen’.

effectmakers

Team

Van het lint-knipmoment tot het laatste applaus: deze effectmakers zetten de zorg en samenhorigheid in de schijnwerpers.

Cato de Bont
Project Manager
Corianne Visser
Grafisch Vormgever
Kirsten - head of creative - effectgroep
Kirsten Flik
Head of Creative
Tamar - project manager - effectgroep
Tamar Nijenhuis
Project Manager

Ook een koninklijk evenement organiseren?

Creëer betekenisvolle ervaringen voor jouw organisatie met onze creatieve aanpak en oog voor detail. Neem contact op met Kirsten via kirsten@effectgroep.nl