QuaRijn

Arbeidsmarkt­campagne

Zorginstelling QuaRijn, in Nederland vertegenwoordigd door 1.200 betaalde werknemers en 600 vrijwilligers, zocht een manier om nieuw personeel in de (ouderen)zorg aan te trekken. Of wij een arbeidsmarktcampagne wilden ontwikkelen. Maar dan eentje die écht zou raken en opvallen, ook bij bestaande medewerkers.

 

Uitdaging

Het écht anders doen

Ons creatieve team had één missie: het moest anders worden, écht anders. De tone-of-voice, de beeldtaal, het hele plaatje. We spraken af dat we óf 100 punten wilden scoren met het creatief concept, of met de staart tussen de benen de deur uit. Maar niet er tussen in. Want in de huidige arbeidsmarkt zijn er al zoveel campagnes, zeker ook in de zorg. Het moest dus anders. En het werd anders.

De ‘waarom’ centraal

We namen de functieprofielen uit de vacatures onder de loep en realiseerden ons dat daar een enorme kans lag. Want het is niet QuaRijn die nieuwe medewerkers zoekt, maar het zijn ouderen die zoeken naar iemand die ze helpt, luistert, een praatje maakt, verzorgt. We kozen voor een strategie vanuit de zachte kant van het vak, de dieper liggende motivatie om voor dit vak te kiezen.

Quarijn zorg arbeidsmarktcampagne
Quarijn zorg arbeidsmarktcampagne
Quarijn zorg arbeidsmarktcampagne
Resultaat

De stem van de ouderen

Vanuit de behoefte van de ouderen hebben we hen een stem gegeven in de campagne. Word jij mijn luisterkampioen? Mijn geluksmaker? Mijn hartverwarmer? De visuals zorgden ervoor dat de campagne raakt en een mooie, emotionele lading krijgt. En de zorgprofessionals? Die reageerden massaal op de campagne!

effectmakers

Team

Deze drie effectmakers stonden aan de tekentafel van de campagne en tekenden voor het creatief concept, de short-copy, key-visuals en inkoop van media. Onze kampioenen!

Simon Renes - CEO - effectgroep
Simon Renes
CEO (founder)
Kirsten - head of creative - effectgroep
Kirsten Flik
Head of Creative
Marielle - COO - effectgroep
Mariëlle Timmers
COO

Ook toe aan sterke arbeidsmarktcommunicatie?

Zoek je een arbeidsmarktcampagne die écht raakt? Neem contact op met Marlous voor een campagne die het verschil maakt.

Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl

Bekijk meer campagnes uit onze koker

Werken bij websites en campagne Kwantum

Kwantum

Wervingscampagne
Leen Bakker bezorger campagne

Leen Bakker

Wervingscampagne
Amstelring Arbeidsmarktcampagne - Geef kleur aan de zorg

Amstelring

Campagne

De Kringen

Campagne