Spieren voor Spieren

Activatie

Staren voor Spieren

Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn zeldzaam en vaak progressief. Het duurt vaak te lang voor er een diagnose is en voordat deze kinderen profijt hebben van nieuwe behandelingen. Spieren voor Spieren zet alles op alles om spierziekten bij kinderen te verslaan. Dit doel is ambitieus en het kost heel veel geld en inspanning om kennis en kracht te bundelen. Daarom bindt Spieren voor Spieren zoveel mogelijk mensen die ook vol voor dit doel willen gaan. Die snappen wat het betekent om door te gaan, ook als het moeilijk is. Zo komt genezing van spierziekten elke dag dichterbij.

 

Staren voor spieren
De activatie

Stilstaan bij beweging

Een activatie geeft ons de kans om het verhaal van de opdrachtgever met impact te vertellen. Zoals voor Spieren voor Spieren. Het 25-jarig bestaan was de aanleiding om extra aandacht te vragen voor het doel van Spieren voor Spieren: alle spierziekten bij kinderen verslaan.

Staren voor Spieren

We ontwikkelden het concept ‘Staren voor Spieren’ en produceerden deze activatie op Utrecht Centraal. In een klein sportstadion vroeg Minke Booij voorbijgangers, (kind)ambassadeurs en andere betrokkenen: Blijf jij 25 seconden kijken voor kinderen met een spierziekte?

Niet alleen

Ambassadeurs

Spierziekten bij kinderen verslaan kan Spieren voor Spieren niet alleen. Bekende sporters en (kind)ambassadeurs helpen het hele jaar mee met aandacht vragen voor spierziekten en fondsen werven. Zoals ook deze dag, die tot stand kwam met medewerking van judoka Henk Grol, voormalig wielrenner Erik Dekker, ex-tophockeyster Minke Booij en voormalig volleybalster Manon Nummerdor-Flier. En de prachtige foto’s? Die credits zijn voor LVF Photography.

Jouw moment pakken?

Neem contact op met Simon via simon@effectgroep.nl en gun jouw merk of stichting een moment van oprechte aandacht en ├ęchte impact.

Meer campagnes en events die impact maakten

communicatiebureau voor overheid

SportUtrecht

PR van de Beweegweek

Beweging 3.0

Campagne
Facebook campagne met bereik

MantelzorgNL

Campagne voor 50+'ers
Koning Willem-Alexander opent Tergooi MC

Tergooi MC

Opening