Youké

Een jaar in een interactief jasje

Van statische plaatjes naar een interactief jaarbeeld.

Youké zet zich in voor een sterke jeugd en biedt specialistische hulp voor kinderen, jongeren en hun gezin. De naam zegt het al: ‘Jij bent oké’, met een eigen talent, kleur en netwerk. De medewerkers van Youké bieden hulp vanuit verschillende locaties verspreid over de provincies Utrecht, Noord-Holland en Gelderland. Wij zijn voor Youké (online) communicatiepartner.

 

Youké huisstijl poster
De vraag

Aantrekkelijk presenteren

Youké deelt jaarlijks haar prestaties met belangstellenden en betrokkenen. De vraag was om alle informatie op een andere te presenteren. Lees: interactief, digitaal en met de mogelijkheid om de content jaarlijks te actualiseren. Voor onze digitale collega’s klonk dit als muziek in de oren.

De doelen

Informatie en overzichtelijk!

  • Grote hoeveelheid tekst en data aantrekkelijk presenteren.
  • Makkelijk en snel informatie vinden die bezoekers interessant vinden.
  • Een intuïtieve gebruikerservaring op ieder device.
Oplossing

Een one-pager (of niet?)

Hoewel het resultaat als een one-pager is opgesteld, biedt het jaarbeeld veel informatie. Het digitale jaarbeeld leest als het verhaal van Youké, maar is eigenlijk een grote inhoudsopgave met op verschillende punten uitstapjes naar meer verdieping. De cijfers worden aantrekkelijke en overzichtelijke gepresenteerd met geanimeerde grafieken en statistieken. Het horizontaal sliden houdt het allemaal mooi overzichtelijk.

Iedere regio heeft een eigen verhaal. Dit is eenvoudig te ontsluiten door een klik op de interactieve kaart, met daarnaast een legenda met de relevante onderwerpen. Zo biedt dit in één oogopslag een totaaloverzicht en is het eenvoudig om je interessegebied te vinden, zowel geografisch als op inhoud. Na een klik op een regio verschijnt een lay-over waarin de volledige inhoud wordt getoond.

Op een vergelijkbare manier zijn de toekomstambities van Youké gepresenteerd. Snel overzicht, makkelijk leesbaar en met een maximaal gebruiksgemak.

Resultaat

Vinkjes zetten

Achter alle doelstellingen kan een vinkje gezet worden! Het resultaat is een digitaal jaarbeeld dat prettig leest, een goed overzicht biedt en een fijne gebruikerservaring geeft. Wij en Youké zijn er meer dan oké mee!

effectmakers

Team

Mogen we je voorstellen aan het team dat deze opdracht uitgevoerd heeft?

Marlous van de Wiel
Senior Communicatie­adviseur
Erik - digital designer - effectgroep
Erik Ranke
Digital Designer
Ingrid - developer - effectgroep
Ingrid van Vliet
Developer

Jouw jaar digitaal delen?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl.