Ballast Nedam

Online magazine

Een digitaal kijkje in de bijzondere wereld van Ballast Nedam

Ballast Nedam is een ontwikkel- en bouwonderneming waarbij de projecten de kern van het bedrijf vormen. Zij streeft ernaar klanten te helpen hun doelen in de bouwindustrie te realiseren. Vertrouwen is de basis. Via een directe en open dialoog met haar klanten en partners ontwikkelt Ballast Nedam toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur: van droom tot realisatie.

Vraag

Produceer een online magazine

Ballast Nedam zocht een innovatieve manier om het verhaal van de organisatie te vertellen en de doelgroep een rijke beleving te bieden. Omdat Ballast Nedam een groot scala aan diensten en services biedt, was de grootste uitdaging om dit aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren. Naast het online magazine was er ook de wens voor een offline versie. De scope van de opdracht was het maken van een interactief online magazine, inclusief interviews, copy, vertalingen naar het Engels en advies over fotografie en beeldbewerking.

Wat willen we bereiken?

In een notendop weliswaar, maar onderstaande doelen werden aan de opdracht gekoppeld:

  • Inspireren
  • Informeren
  • Enthousiasmeren
Gekozen oplossing

Interactie & ervaring

Voor het publiceren van het online magazine kozen we voor het platform Foleon. Dit platform onderscheidt zich doordat het echt de mogelijkheid biedt een gedrukt magazine in een online jasje te krijgen. En meer dan dat. Denk aan hyperlinks, animaties en video. Het biedt tevens een gebruiksvriendelijke user interface en werkt zeer intuïtief.

Maximaal resultaat

Uiteraard wilde ons digitale team het maximale halen uit het platform om de ervaring nog rijker, mooier en informatiever te maken. Iedere pagina moest een andere ervaring bieden en een ander verhaal vertellen; geen lange alinea’s tekst, maar veel quotes, inzetjes, beeld en video. Waar het platform niet in voorzag is door ons zelf vervaardigd, zoals geanimeerde grafieken om de jaarcijfers van Ballast Nedam te tonen.

Hardcopy

Eentje om vast te houden

Van het online magazine is ook een verkorte hardcopy versie gemaakt voor klanten en relaties. Hierin is de belangrijkste informatie opgenomen inclusief twee voorbeeldprojecten uit de online versie. De uitstraling van de offline versie sluit volledig aan bij de online variant.

Copy en redactie

Naast de visualisatie van het online en offline magazine tekenden we ook voor alle copy: interviews, het schrijven van long copy (voor de online versie) én short copy (voor de offline versie). Ook hebben we een aantal teksten die aangeleverd werden door Ballast Nedam geredigeerd, zodat er een gelijke tone-of-voice is door alle artikelen en stukken.

Resultaat

Alle vinkjes gezet

Door een heldere afstemming aan het begin van het project, strak georganiseerd projectmanagement, een zeer prettige samenwerking met Ballast Nedam en onze kundige professionals hebben we alles op tijd en binnen de strakke deadline kunnen realiseren.

effectmakers

Team

A big hand voor deze effectmakers die in no-time de opdracht uitgevoerd hebben. En wat is het fijn om zoveel disciplines in huis te hebben en snel te kunnen schakelen!

Marielle - COO - effectgroep
Mariëlle Timmers
Chief Operating Officer (COO)
Erik - digital designer - effectgroep
Erik Ranke
Digital Designer
Ronald - grafisch vormgever - effectgroep
Ronald van Spanjen
Graphic Designer

Ook geïnteresseerd in een online magazine?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Meer van onze design cases bekijken

Partners voor Jeugd

Nieuwe visuele identiteit

Youké

Digitaal interactief jaarbeeld