Stichting NOB

Onbegrensde Ontmoetingen

Online Reunië

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) is de spil in een wereldwijd netwerk van bijna 200 scholen met leerlingen in 115 landen. Dit netwerk zorgt ervoor dat circa 14.000 leerlingen buiten onze landsgrenzen les krijgen in hun moedertaal. Dit doet NOB in opdracht van het Ministerie van OCW, al 40 jaar.

 

De vraag

Informeren en verbinden

Hoe kunnen we het onderwijsland binnen en buiten Nederland en Vlaanderen met elkaar verbinden en elkaar laten vinden op het thema “onderwijs in internationaal perspectief? En hoe maken we tegelijkertijd de meerwaarde van dit wereldwijde netwerk voor Nederland zichtbaar?

De Reunie

We vonden de oplossing in het concept van een Reünie. Zoals in de van Dale staat: een bijeenkomst van mensen die elkaar kennen van vroeger. Tijdens deze Reünie blikken we terug en kijken we vooruit, luisteren we naar persoonlijke verhalen, bekijken we verschillende belangen, ontdekken we antwoorden op hedendaagse vraagstukken en zoeken we interactie met alle deelnemers. Want één ding is zeker: op afstand zijn we inmiddels dichterbij dan ooit.

 

Het programma

Onbegrensde ontmoetingen

Het Anatomiegebouw (Utrecht) was het klaslokaal waar grenzen en tijdzones overbrugd werden. Deelnemers vanuit drie tijdzones waren deelgenoot van dit online event. Ze volgden presentaties, interviews en deelden hun mening waarop het online expertpanel reageerde. Verrassend was de videoboodschap van Hare Majesteit Koningin Máxima. Zij bedankte docenten, leerlingen, ouders “en al die anderen die helpen om het onderwijs mogelijk te maken”.

“Het maken van een uitzending was totaal nieuw voor ons. Heel spannend. Met de zorgvuldige begeleiding en creatieve input van effectgroep* zijn we er in geslaagd onze positie als koepel voor erkend onderwijs Nederlands in het buitenland te onderstrepen.”

Linde van den Bosch, directeur-bestuurder NOB
Het resultaat

Live én long tail content

Wat een resultaten! Een gemiddelde kijktijd van maar liefst 01:06:01 en heel veel media-aandacht, zoals in de uitzending van Blauw Bloed. Het online event heeft veel digitale content opgeleverd, waardevol voor nu en in de toekomst. En natuurlijk veel blije en trotse gezichten van het netwerk, partners en stakeholders. Een reünie zoals een reünie hoort te zijn!

Team

Online event experts!

Met grenzeloze inzet zorgden deze effectmakers voor een internationaal online event met een Koninklijk tintje!

Kirsten - head of creative - effectgroep
Kirsten Flik
Head of Creative
Marijn - senior project manager - effectgroep
Marijn Klouwen
Senior Project Manager
Anouk - grafisch vormgever - effectgroep
Anouk Dijkstra
Art Director

Ook blijvende impact maken met je on- of offline event?

Neem vrijblijvend contact op met Mariëlle via marielle@effectgroep.nl