William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering

Een design systeem voor meerdere organisaties

William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (JB&JR) is een vooraanstaande gecertificeerde instelling in de Jeugdzorg. 1.500 collega’s zetten zich in om kwetsbare kinderen en jongeren te beschermen. Met als doel elk kind een veilige en kansrijke toekomst te bieden. In samenwerking met kinderen, jongeren en ouders streven ze naar een positieve toekomst.

 

William Schrikker
De opdracht

Een volledig nieuwe website

Effectgroep* heeft enthousiast de uitdaging om een geheel nieuwe website voor William Schrikker te ontwikkelen omarmd. Samen hebben we de doelstellingen scherp geformuleerd, daar houden we van!

De website:

  • voldoet aan de eisen van de organisatie en kan efficiënt andere websites van de werkmaatschappijen naar de nieuwe huisstijl omzetten.
  • biedt een snelle en efficiënte informatievoorziening voor de doelgroepen.
  • zorgt voor soepel contentbeheer.
  • is ontworpen volgens de nieuwe huisstijl van William Schrikker, eerder ontwikkeld door effectgroep*.

Een flexibel design systeem

Om de nieuwe huisstijl uniform en efficiënt te implementeren over diverse werkmaatschappijen, ontwikkelden we een design systeem. Dit systeem omvat een flexibele componentenbibliotheek met UX elementen, waardoor diverse inhoud op een consistente en makkelijke manier kan worden gepresenteerd. 

Deze aanpak zorgt voor efficiëntie, waardoor in de toekomst moeiteloos meerdere online omgevingen voorzien kunnen worden van front-end, design en development. Voor elke toekomstige website binnen de organisatie is een eigen WordPress-installatie gecreëerd. Hierdoor wordt het gemakkelijk om nieuwe, specifieke functionaliteiten per website uit te rollen, terwijl maximale flexibiliteit behouden blijft!

Mobiele versie van nieuwe website William Schrikker
Mobiele versie website William Schrikker
Huisstijl implementatie

Cruciale stap voor uniforme uitstraling

Vervolgens was de implementatie van de nieuwe huisstijl op de website een cruciale stap om een uniforme en herkenbare uitstraling te waarborgen. Het flexibele design systeem fungeerde als de spil in deze operatie, waarbij het de nodige flexibiliteit bood om specifieke elementen op maat aan te passen én het tegelijkertijd zorgde voor een gestroomlijnde en consistente visuele identiteit. 

Zo werd op alle fronten voldaan aan de wens van William Schrikker JB&JR om hun nieuwe huisstijl consequent door te voeren, ook op de online platforms.

Snel en gericht bedienen bezoekers

In de vorige versie van de website was de informatie verspreid. Om bezoekers met specifieke informatiebehoeften snel te bedienen, is de hoofdnavigatie opnieuw vormgegeven, gericht op drie hoofddoelgroepen: kinderen / ouders / gemeenten.

Alle relevante informatie heeft een logische plek gekregen onder deze menu-items, zodat het gemakkelijk toegankelijk is. Voor pagina’s die niet specifiek onder een van deze doelgroepen vallen, is een secundaire navigatie geïntroduceerd. Dit resulteert in een overzichtelijke navigatie voor de bezoeker én een navigatie die kan meegroeien met de toenemende hoeveelheid content in de loop der tijd.

Nieuwe website William Schrikker
Resultaat

Digitaal succes

Met een consistente huisstijl, een overzichtelijke gebruiksvriendelijke navigatie en efficiënt contentbeheer is het eindproduct geslaagd! Voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers die dagelijks met het systeem werken. 

Het flexibele design systeem, het kloppende hart van de website, biedt uniforme implementatie van de huisstijl en maatwerkoplossingen. Hierdoor is een gestroomlijnde visuele identiteit verzekerd en ook een platform dat meegroeit met de organisatie. 

Onze goede samenwerking met William Schrikker JB&JR wordt bevestigd door lovende feedback over de communicatie, snelheid en het gestroomlijnde proces. Een succesvol digitaal project met een zeer tevreden opdrachtgever!

Klaar voor jouw digitale succes?

Op zoek naar een website die visueel aantrekkelijk én volledig in lijn is met jouw visie? Neem contact op met Simon via simon@effectgroep.nl of bel 030-410 07 90