Ministerie van BZK

Werkconferentie Onderwijs

De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) is verantwoordelijk voor het meerjarig nationaal programma. Als verbinder en aanjager zorgt hij ervoor dat de agenda wordt omgezet naar resultaten die bijdragen aan het tegengaan van discriminatie en racisme. Het onderwijs is hierin essentieel en daarvoor gingen wij in co-creatie met bureau NCDR aan de slag om een conferentie te organiseren voor alle betrokkenen uit het onderwijsveld.

 

Werkconferentie Onderwijs
De vraag

Een verbindende conferentie

“Organiseer een verbindende conferentie waar de verschillende stakeholders binnen het onderwijs samenkomen. Een conferentie dat in het teken staat van elkaar leren kennen en het delen van kennis en ervaringen.” Aan ons de opdracht om de volledige organisatie en regie voor de conferentie te pakken, zodat medewerkers van bureau NCDR zich kunnen focussen op de inhoudelijke voorbereiding.

werkconferentie onderwijs
Het concept

Inclusief onderwijs

Tijdens de werkconferentie – met als titel ‘inclusief onderwijs’ – staken alle samenwerkingspartners de koppen bij elkaar tijdens interactieve sessies. Het doel? Gezamenlijk tot uitgangspunten komen die nodig zijn voor een inclusief en representatief curriculum. De evenementenlocatie Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vormde het decor voor deze conferentie voor alle betrokkenen uit het onderwijsveld.

ncdr
onderwijs conferentie

effectgroep* ontzorgde ons volledig op productioneel vlak, waardoor wij ons konden focussen op de inhoud. De conferentie hebben we echt in co-creatie ontwikkeld!’’

drs. R.A. (Rupesh) Ramkisoensing Eventmanager Bureau Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Krachten bundelen

Resultaat

Een goed georganiseerd en inclusief evenement met pakkende inhoud waardoor stakeholders de verbinding met elkaar konden zoeken én van elkaar konden leren. En wat leverde dat op? Een mooie verzameling aan focuspunten voor de NCDR om het nationaal programma verder te brengen. Missie geslaagd!

Samen impact maken?

Neem contact op met Kirsten via kirsten@effectgroep.nl en ontdek de impact die we ook met jouw event kunnen maken!

 

Ook deze cases maakten impact!

Spieren voor Spieren

Activatie
Hugo de Jonge

Ministerie van BZK

Conferentie
Campagne spieren voor spieren

Spieren voor Spieren

Campagne
Facebook campagne met bereik

MantelzorgNL

Campagne voor 50+'ers

NCDR Werkconferentie Onderwijs

Een inclusief evenement